21 maart 2014
Australië
a
A
Melbourne
He mensen, sorry dat het zo lang geduurd heeft voor een nieuw reisverslag. Maarja heb het druk gehad en bovendien nauwelijks internet...
Maar hier gaan we maar weer hea haha!
Woensdag 19 Feb, ben ik met de nachtbus (een rit van 12uur) naar Melbourne gegaan om daar een nieuwe stad te ontdekken. Kwam om 7uur 's ochtends aan in deze nieuwe stad. Gelukkig was me mobiel leeg.... Dus had geen idee wat het adres was van me hostel.. Dusja was best lastig om hem te vinden. Wist wel een klein beetje waar het ongeveer lag. Was niet eens zo heel ver van het station, maar heb er wel VIER UUR over gedaan!! Met die zware backpack en nog twee kleine tassen. Wist wel og de naam van het hostel, maar niemand kende het waar ik op dat moment was.. Naja toen had ik op een kaart nog wel gezien dat ik door een groot parkkon lopen, dat leek me dan nog wel lekker, de ochtendzon was al doorgebroken, dus waarom niet hea? Nou ik zal je vertellen waarom niet: Er waren miljoenen vliegen die blijkbaar de hele ochtend niks beters te doen hadden dan mij lastig vallen, maar goed na een uur was ik dan uit dat Godvergeten klote park he he. Uiteindelijk via een local eindelijk me hostel gevonden, en daarna naar het strand gegaan. Helaas werd het weer wat minder naarmate de dag voorbij ging. Still not bad though :) Opeens regen? Oke. Blijikbaar kan het in Melbourne in 1 dag 4 seizoenen zijn, is mij verteld. Even naar de supermarkt en in het hostel even wat toast gegeten. Ondertussen in gesprek gekomen met een Duits meisje Adina. Die me uitnodigde om met haar en wat vrienden de volgende dag wat te gaan eten en drinken! Daarna om 8uur al in slaap gevallen zonder avondeten :$.
Donderdag de 20e was de zon weer verdwenen achter de wolken, dus ben ik de St kilda (gebied in Melbourne aan het strand waar me hostel is) winkelstraat gaan bezoeken. In de avond heb ik dan afgesproken met Adina, Nando (BF), Baxter en Rosie (UK) op het dak van het hostel om wat wijn te drinken en te genieten van een schitterende view over de Melbourne Skyline. Daarna was er een nachtmarkt met overal eet stands, Bongo muziek en mensen die met vuur jongleerden!! Super vet allemaal! Adina en Nando waren toen naar huis gegaan, zij was een beetje te dronken haha. Daarna zijn ik Bax, Rose and a friend of hers naar een club gegaan. Was best vet. Daarna in de avond kleine inzinking, kut alcohol.. haha! Eenmaal bij het hostel aangekomen, kreeg ik met geen moooogelijkheid dat hek open joh, WAJO stroef hek.. Dusja ben der maar overheen geklommen haha, daarna hetzelfde probleem met die f*cking rot deur, godjezus.. Maar na 10 minuten struggelen was het eindelijk gelukt, HALLELUJA!
Friday 21st. Pffff wijn.. Brak.. Naar en langs het strand gelopen, in een park gelegen, gelezen en geschreven. JA MENSEN IK LEES NU WAJOOO. Was zelf ook wel verbaasd haha, maar is super vet boek! 's Avonds rustig aan gedaan, aangezien de volgende dag WHITE NIGHT was, een feest olny once a year!! Dus zou veel beloven!
Saturday 22nd. Aangezien ik de vorige avond rustig aan had gedaan, kon ik deze dag fris beginnen en mooi naar de stad zelf gaan! Vond de stad niet heel indrukwekkend, vond Sydney op dit moment veel mooier. (Nu 21Maart ben ik erachter dat Melbourne ook een fantastische stad is). Ik had wel nog een tent nodig voor mijn grootste avontuur tot nu toe: The Great Ocean Walk!! 100km in 8 dagen! En daar moest ik dan voor het eerst in me leven gaan kamperen HA word nog wat! Als backpacker, moest dat natuurlijk goedkoop, dus ik naar de verre suburbs van Melbourne op zoek naar de K-mart. Fantastisch 2 persoons tentje voor 15$ (146x196 cm). 3 kwartier nodig om terug in het hostel te komen.. Daar Adina en Nando ontmoet, om die avond samen naar de White Night te gaan! Dit viel echter zwaar tegen... De hele stad was crowded as f*ck! Maar het leek erop dat niemand (incl wij) ENIG idee had waarnaartoe te gaan. Iedereen liep een andere kant op, maar verder gebeurde er niks in de stad. Dus zijn we na een tijdje door de stad gezworven te hebben, maar naar huis gegaan.
Sunday 23rd. Volgende dag maar naar het strand van St. Kilda gegaan, HEEEERLIJKE DAG! fantastisch weer. In de avond ben ik uit eten gegaan met de zus van Amanda en haar Bf. Super gezellig en een super maaltijd in een English Pub met een koel biertje erbij :). Eenmaal thuis nog met Nando op het dak gechilld met wat muziek!
Monday 24th. Een van de laatste mooie, zonnige dagen, dus nog maar even getand op het strand. 's Avonds wat pasta gekookt, voor een goede bodem, om daarna onverwacht met een groep nederlanders wat drankspelletjes te doen. Zij gingen uit, maar ik besloot thuis te blijven, aangezien mijn grote trip: GOW volgende dag zou beginnen + maandag is Gay Night in St Kilda dus was er niet helemaal kapot van!
Volgende dag zou ik met Adina vertrekken uit Melbourne!! Binnenkort nog een verhaaltje lieven mensen, wees gerust. We zijn namelijk nog laaang niet up-to-date! Maar kan het nu even niet afmaken
Dikke X
Tags: Melbourne, St kilda